10 דברים שכל אישה צריכה לעשות על מנת לשמור על בריאות המוח שלה

שתפו את המאמר

Facebook
WhatsApp

שתים מכל שלוש מוחות המאובחנים כסובלים ממחלת אלצהיימר שייכים לנשים. הגורם להבדל בין נשים וגברים עדיין אינו ידוע ואולם ברור לחלוטין כי  מוחה של אישה שונה ממוחו של גבר, ויש לו צרכים ייחודיים. ממחקרים רבים עולה כי ניתן למנוע כ 1/3 ממקרי מחלת אלצהיימר ע"י שינוי באורחות החיים.

סיכמנו פה 10 דברים שכל אישה יכולה לעשות על מנת להפחית את הסיכון כי תחלה בדמנציה ובמחלת אלצהיימר:

1 לשנות את המזון

התזונה שלנו משפיעה על המוח שלנו, על רמות ההורמונים ועל תסמיני גיל המעבר. תזונה עשירה בדגים שומניים, פירות, ירקות ואגוזים עשויה להפחית  תהליכי דלקת, לשפר את בריאות המוח ולסייע בעיכוב מחלת אלצהיימר ודמנציות אחרות.

2 לצאת להליכה
נשים נוטות להתאמן בקביעות פחות מגברים. פעילות גופנית יומיומית מתונה יכולה לעכב או להפחית את הסיכון לחלות במחלת  אלצהיימר ובנוסף גורמת לשינויים מוחיים היכולים לסייע בהגנה מפני דמנציה.

3 לישון מספיק
נשים סובלות יותר מהפרעות שינה בהשוואה לגברים. שינה מספקת חיונית  לבריאות המוח שכן במהלך השינה  המוח   מסיר רעלים וחלבונים העלולים להוביל למחלת אלצהיימר. נדרשים כ  7-8 שעות שינה על מנת להשלים תהליכי ניקוי אלו.  

4  לשמור על הלב
מחלות לב הן גורם המוות מספר אחת בקרב נשים, ומהוות גורם סיכון לירידה קוגניטיבית. תזונה בריאה, ניהול מצבי מתח ושמירה על משקל תקין יכולים להגן על הלב והמוח שלנו כאחד.

5  להפעיל את הראש
שמירה על מוח פעיל עשויה להועיל בהפחתת הסיכון לדמנציה. רצוי לאתגר את המוח: לקרא ספר, ללמוד לנגן על כלי או לשחק משחק חדש – כל דבר המעורר את המוח יכול לעזור בבניית יכולת חדשה ולהדוף ירידה קוגניטיבית.

6 להגדיל את נוגדי החמצון
ויטמינים A, C ו-E עשויים לסייע בהפחתת עקה חמצונית במוח  האישה, החשוף לדלקת ולסטרס. ויטמינים רבי עוצמה אלה יכולים גם לעזור להקל על תסמיני גיל המעבר.

7 להימנע מלחץ וסטרס מיותרים

מתח מעלה את רמות הקורטיזול, העלול לגרום להצטמקות רקמת המוח ולפגיעה בזיכרון, במיוחד לאחר גיל המעבר. לכן מומלץ: לעשות מדיטציה, להקפיד על שינה מספקת, להקפיד על פעילות פיזית ולעסוק באינטראקציה חברתית – נשים נוטות יותר מגברים להיות מושפעות מבדידות וחוסר תמיכה.

8 לשמור על המעיים

המוח ומערכת העיכול מחוברים. ניתן לטפח את חיידקי המעיים בריאים על ידי שמירה על רמות האינסולין מאוזנות ואכילת פחות סוכר, פחות מזון מעובד, ויותר סיבים תזונתיים ומזונות מותססים.

9 לשאול על הורמונים
גיל המעבר נמשך  מספר שנים ועלול  להתבטא בחוסר איזון הורמונלי. בנשים, גיל המעבר מתחיל לרוב באמצע עד סוף שנות ה-40. חוסר איזון  הורמונלי זה עלול להתבטא בלערפל מוחי, פגמים בזיכרון והשפעות מטרידות אחרות. שוחחי עם רופא על טיפולים הורמונליים הקיימים בשוק.

10 לשים לב לדיכאון
נשים נוטות פי שניים מגברים ללקות בחרדה ודיכאון, ורבות מפתחות דיכאון במהלך גיל המעבר. הדבר עלול להשפיע על הזיכרון ולגרום לסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר. אם את סובלת מדיכאון, שוחחי מיד עם רופא, שכן קיימות אפשרויות טיפול רבות.

 

מקור: Women's Alzheimers Association

עיצוב ופיתוח: קבוצת מינוף

Made by: Minuf Digital

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן