ממצאי כנס הסכמה לטיפול לא תרופתי בדמנציה
להנחיות קליניות לטיפול בדמנציה 2021 לחצו כאן
עם העלייה בתוחלת החיים ובמספר הזקנים בעולם כולו ובישראל, עולה מספר האנשים החולים במחלת אלצהיימר. מחלת אלצהיימר הוגדרה כאפידמיה וכאחת הבעיות המובילות בבריאות הציבור במאה ה – 21 . על כן, מערכות הבריאות והרווחה והציבור כולו חייבים להתכונן לאתגר זה ועליהם להגביר את המאמצים למצוא את הדרך הנכונה למניעתה, אבחונה וטיפולה של המחלה.
דמנציה היא מחלה יקרה ומורכבת לאנשים החולים, לבני משפחתם ולחברה כולה. המאמץ להגיע להתייחסות נכונה למחלה דורש ראיה רב מקצועית אשר כוללת אספקטים רפואיים ולא רפואיים כאחד.
כנס ההסכמה בנושאים לא תרופתיים לאנשים עם דמנציה, בא להשלים את ההמלצות והמסקנות שהושגו בכנס ההסכמה בנושא הנחיות קליניות לאנשים עם דמנציה שהתקיים בשנת 2011.
מטרת כנס הסכמה זה היא לפתח סידרה של המלצות, הנחיות וכלים מוסכמים באספקטים לא רפואיים, אשר יהוו בסיס לשיפור הטיפול שניתן לאנשים עם דמנציה ולמשפחותיהם וכן לפיתוח מדיניות בנושאים רלוונטיים.
ועדת ההיגוי של כנס ההסכמה בנושא טיפול לא תרופתי לאנשים עם דמנציה הוקמה בחודש פברואר 2012 בראשותם של פרופ' פרלה ורנר, פרופ' עמוס קורצ'ין, ד"ר שרה אלון ומר גרי רוט. מטרתה הייתה לדון בכל ההיבטים הלא תרופתיים הנוגעים לאבחון וטיפול של מחלת אלצהיימר, החל מנושא המודעות והידע במחלה ועד לנושא סוף החיים. נעשה ניסיון לבחור נושאים שלגביהם אין עדיין הסכמה, אך ניתן להגיע לקונסנסוס, ושחשיבותם הקלינית/חברתית/מדינית גבוהה.
מיד אחרי התכנסותה הראשונה של הועדה הוחלט להקים חמש תת ועדות בהן השתתפו מיטב המומחים בנושאים השונים. נושאי תת הועדות כללו: ידע ומודעות במחלת אלצהיימר, טיפולים לא תרופתיים, טכנולוגיות, סוף החיים ואתיקה ומשפט.
כל תת הוועדות ניסו להגיע להמלצות ברורות, ממוקדות ומבוססות על מחקר וניסיון קיים עד כמה שאפשר, על מנת שתהיינה ברורות, נגישות וקלות ליישום על ידי הציבור המקצועי והלא מקצועי כאחד.
ההמלצות דורגו בהתאם לכללים המנחים של כנס הסכמה המבוססים על מידת ההוכחות האמפיריות הקיימות בנושא (level of evidence) ועל סמך רמת ההמלצה (strength of recommendation.(. על פי קריטריונים אלה, תת הוועדות דרגו את המלצותיהן כ – A1, B1 וכדומה.
הנחיות קליניות לטיפול לא תרופתי בדמנציה:
לממצאי כנס ההסכמה 2014 לחצו כאן
אוזן קשבת וייעוץ לבני משפחה ולחולים. ניתן להתקשר מכל טלפון.
—– המדריך המלא —–
—– עקבו אחרינו —–